Buurtpreventie 's-Gravenzande zoekt nieuwe leden: 'Een sociale bezigheid tijdens én na coronatijd'

Wandelen is in coronatijd enorm populair geworden en daar maakt de buurtpreventie van 's-Gravenzande graag gebruik van.

De club is op zoek naar nieuwe leden, die een paar uur per maand willen rondlopen om de buurt een beetje veiliger te maken. "'s-Gravenzande wordt steeds groter, het breidt enorm uit met nieuwe woonwijken. We willen hier graag in mee groeien", legt Erik Groen van buurtpreventie 's-Gravenzande uit. "We zoeken leuke, enthousiaste dorpsgenoten. Leeftijd maakt niet uit. Iedereen is welkom."


Sinds de coronacrisis zijn we massaal meer gaan wandelen. Extra beweging en een oogje in het zeil houden in je buurt is volgens Groen een goede combinatie, vooral in crisistijd: "Naast bewegen, draag je ook iets bij aan de maatschappij. Het is ook een sociale bezigheid, ook na corona. Je loopt bij onze buurtpreventie elke keer met iemand anders", vertelt Groen. "Na een dag thuiswerken ben je weer even onder de mensen."


Maar wat doet de buurtpreventie precies? "We zijn de extra ogen en oren voor onze netwerkpartners, zoals de politie, de gemeente en jongerenwerk", zegt buurtsurveillant Jeroen Ruiter. "Daarnaast letten we op het straatmeubilair. We kijken naar gevaarlijke situaties waarbij mensen gewonden kunnen raken, zoals een losliggende stoeptegel."


De vrijwilligers hebben de afgelopen jaren geregeld de politie kunnen helpen. "We hebben de autokrasser en de bandenprikker gehad. Daar hebben wij extra intensief op ingezet. We hebben daardoor de politie kunnen ondersteunen", aldus Groen.

Onze dank gaat uit naar de WOS (Richard Vroom), die het ons mogelijk maakt om het artikel en het beeldmateriaal te mogen gebruiken op onze eigen website, met als doel het werven van nieuwe leden. Hieronder de directe doorverwijzing naar de WOS.

Facebook
Twitter @BPsgravenzande

Copyright 2021

OK

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.